Van Gogh i V.I.P. stižu na Šabački letnji festival

Van Gogh i hip-hop duo V.I.P. nova su pojačanja na Šabačkom letnjem festivalu, koji će se na Šabačkoj tvrđavi održati od 29. do 31. jula.

Jedan od najvećih rok bendova sa ovih prostora i dvostruki dobitnici MTV Best Adria Act nagrade, Van Gogh, ove godine obeležava 30 godina karijere.

1460542348VANGOGH

Za ovako veliki i značajan jubilej bend je spremio brojna iznenađenja, među kojima je i novi album pod nazivom „Ako stanemo, gubimo sve“, koji će se pojaviti 17. aprila.

Na njemu se nalazi 12 poznatih hitova, ali u novom aranžmanu. Kako to zvuči uživo posetioci Šabačkog letnjeg festivala čuće u subotu, 30. jula na Jelen Main Stage-u.

Pioniri novog talasa hiphop scene, sa početka dvehiljaditih, Relja Milanković (Reksona/Demian) i Ivan Jović (Ikac), koji čine sastav V.I.P. takođe će nastupiti u subotu na glavnoj bini festivala – Jelen Main Stage-u.

1460542350vip_bassivity

Njihov album „Ekipa Stigla” je jedan od retkih klasik albuma domaće scene koji je uspotavio nove standard produkcije, izvođenja i promovisanja domaćeg hip hopa, a sudeći prema objektivnim merilima to je najtiražnije hip hop izdanje sa početka novog milenijuma u Srbiji! Odvojeno ili u duetu, VIP kroz svoje pesme uspešno prenosi atmosferu beogradskih ulica i slikovito opisuje borbu pojedinca za opstanak u društvu i ostvarivanje ciljeva.

Šabački letnji festival će se od 29. do 31. jula održati po 14. put. Za ova tri dana trajanja festivala na Jelen Main Stage bini nastupiće Bajaga i instruktori, Van Gogh, Hladno pivo, S.A.R.S., Zvonko Bogdan, Who See, Marčelo i Napeti Quintet, Ničim izazvan, Atheist Rap i V.I.P. dok će na Party Areni svoje DJ setove „vrteti“ Marko Nastić, Lea Dobričić, Martijn Ten Velden, The Beatshakers, Calvera & Manya i GroovyMan.

Foto: ŠLF MTV/Promo