Stereo Banana

U nedelju, 30. jula na Šabačkom letnjem festivalu nastupiće Stereo Banana!

Intergalaktička kaznena ekspedicija pod imenom Stereo Banana je pre dva proleća izbacila svoj debi album pod nazivom naziv “Šijemo sambu”i u orbitu lansirao singl “Da li vi masturbirate pred grad?”. Eksplozivni niški dvojac gruva već dugi niz godina, a nastupali su na brojnim festivalima, kao što su Countryside Jam u Vršcu, Festivalu Uličnih Svirača u Novom Sadu, Love Festu…
Te godine su na festivalu Nisomnia na niškoj tvrđavi, gde su nastupali posle Dubioze Kolektiv, ostavili su snažan utisak i na članove tog sada već kultnog benda. Uspešna godina je krunisana nastupom u sarajevskoj Skenderiji, gde su na poziv Dubioze Kolektiv imali priliku da zabavljaju više od deset hiljada ljudi.
Godinu dana posle prvog albuma izbacuju singl “Lako je prutu da se sokoli”, politički nekorektnu obradu kultne dečije pesmice.

Juna meseca 2014. album “Šijemo sambu” je doživeo svoje zvanično digitalno izdanje pod okriljem diskografske kuće Lampshade Media iz Beograda.

Prvog dana jeseni oove godine godine izašao je drugi album pod imenom “Munje Nebjeske”. Njemu je prethodio drugi singl, šaljivo-ljubavna pesma “Melem” koja je završila na prvom mestu MTV listi Domaćica.