Šabački letnji festival 2017

Šabački letnji festival je muzička manifestacija koja se tradicionalno održava na Šabačkoj tvrđavi svakog leta još od 2003. godine i okuplja brojne poznate pop, rock, punk bendove i DJ-eve iz Srbije, regiona I sveta. Do sada je ugostio više od 150 izvođača, uz posebno zalaganje za afirmaciju mladih muzičkih stvaralaca.. Ove godine Šabački letnji festival se održava od 28. do 30. jula u organizaciji beogradskog Miksera.

Muzički program ovogodišnjeg ŠLF-a odvijaće se na dve bine: MAIN STAGE i DJ STAGE. Pored muzičkog dela biće predstavljeni i prateći sadržaji: Art zona, debatni program, klasična muzika I stand up teatar. Poseban akcenat u debatama biće stavljen na teme decentralizacije kulture i ulozi kreativne industrije u razvoju gradova. Potvrdjeni su učesnici iz vise stranih kulturnih centara u Srbiji koji će govoriti o evropskoj praksi aktivacije gradova kulturnim sadržajima.

Dosadašnja šabačka kulturna strategija je projekat koji je već pokazao sjajne rezultate I dokazao da Šabac može biti sjajan primer u kojoj meri ulaganje u kulturne sadržaje, kao direktnu posledicu može imati poboljšanje imidža grada I stvaranje preduslova za jačanje turizma, lokalne ekonomije ali I bolje investicione klime. Osim poslovnih I infrastrukturalnih prednosti, potencijalni investitori sve češće očekuju I adekvtan socijalni kontektst u sredini u koju dolaze. Šabački letnji festival je svakako vrh šabačke kulturne I turističke ponude koji je već prepoznat kao vodeći muzički festival u zapadnoj Srbiji. Ove godine Mikser će pokušati da pozicionira grad Šabac I kao regionalni biser koji mora povući I veliki broj gostiju I van granica Srbije, pre svega iz susedne BIH.

Promocija grada Šapca i ŠLF-a, se oslanja na Mikserovu već postojeću razvijenu medijsku platformu, koja samo na Facebook-u ima 600.000 poseta nedeljno, od kojih 1/3 dolazi iz balkanskog regiona i inostranstva. Mikserova stranica na Facebooku ima oo 100 000 fanova što je čini jednom od vodećih domaćih I regionalnih promotivnih platformi iz oblasti kulture koja ima I sjajnu saradnju sa velikim brojem mainstream medija u zemlji I regionu na celu sa RTS om koji će biti glavni medijski partner festivala I koorganizator takmičenja za najbolji mladi bend Srbije.

Kreativni kolektiv „Mikser” je godinama unazad regionalni centar urbane kulture koji sa velikim uspehom okuplja mlade umetnike, kreativce, publiku iz Beograda, Srbije, regiona i sveta. Sa preko 500 raznovrsnih događaja tokom godine i preko 250 000 posetilaca, Mikser je postao kulturni katalizator čitavog regiona koji u septembru ove godine otvara Mikser House I u Sarajevu.. Do danas kroz Mikser House prošlo je 1.500.000 posetilaca iz celog sveta. Snažan impuls realizaciji projekta jeste dugogodišnja saradnja Mikser Beograda i velikog broja kreativnih entiteta i pojedinaca iz celog regiona i sveta.

O Mikseru su pisali sledeći svetski medijski : BBC, CNN, ShangháiDaily, Monocle, Guaridan, LeMonde, Imprint, Business insider, The New York Times, Le Figaro, Travel Book i mnogi drugi.

Program ŠLF-a namenjen je svim generacijama, ali je poseban akcenat na mladima I naravno –muzici. Kompletan program festivala objavićemo do kraja maja kada će početi I prodaja karata po popularnim cenama, Već sada, u prilici smo da objavimo dva velika muzička imena iz regiona. Darko Rundek i njegov orkestar nastupiće po prvi put u Šapcu na otvaranju festivala 28.. jula, dok će šabački ikonični bend “Goblini”, dan kasnije takodje svirati na velikoj bini festivala..

Vidimo se na Šabačkom letnjem festivalu 2017!

Mikser tim i grad Šabac