Preminuo Nemanja Ivanović – DJ Manya

Nemanja Ivanović, deo popularnog DJ dvojca Calavera & Manya, preminuo je u noći između petka i subote u bolnici Flensburg u Nemačkoj.

„Drugari, prijatelji, poznanici i svi oni kojima je stalo. Nemanja Ivanović – Manya je jutros nažalost u 02:30h preminuo u bolnici Flensburg, u Nemačkoj nakon lavovske borbe protiv desmoplastičnog sitnoćelijskog sarkoma“, saopšteno je na zvaničnoj Facebook stranici “4Manya / ZaManju”.

Uz zasebna iskustva u DJ-ingu koja traju skoro deceniju, Calvera & Manya postali su tim kasne 2012. godine kako bi u još većoj meri preneli dobru atmosferu, zajedno sa pozitivinim emocijama i jakom energijom. Uticaj pronalaze u mnogim velikim imenima kao što su Slobodan Trkulja, Hans Zimmer, Daft Punk, David Morales, Kerri Chandler, Masters At Work i mnogi drugi – inspirisani njima njihova muzika sve više uvodi onog „organskog“ u house žanr.

Svoj zvuk prvi put su predstavili u traci „I Feel (Siente Me)“ koja je dobila ogromnu podršku od artista kao što su Grant Nelson, Roger Sanchez, UMEK, Robbie Taylor, Maceo Plex, Muzikfabrik, David Herrero, Gabe Olderic, Gramophonedzie, Roog (Hardsoul), Lauer & Canard, Einsauszwei i mnogih drugih.

Ova pesma je doživela toliki uspon da je na kraju ušla u 20 internacionalnih iTunes top lista (od Nemačke pa sve do Venecuele) i dostigla je milione pregleda na YouTube, Vimeo i Vube kanalima! Uz sve to, ušla je u mađarski DJ Mag stojeći uz pesme velikih imena kao što su Nicky Romero, Hardwell, Michel Cleis, Coqui Selection i Crazibiza.

Calavera i Manya su dva producenta i DJ-a čiji je veliki nastup najavljen i na ovogodišnjem Šabačkom letnjem festivalu.

ŠLF i MTV će na poseban način obeležiti uspomenu na velikog prijatelja jer naše srce i dalje kuca za Manju!