Oaza 15. Šabačkog letnjeg festivala

Jedna od najpozitivnijih vesti na kulturno – zabavnoj sceni zemlje, pa i regiona, prošle godine je bilo eksplozivno, neverovatno izdanje ŠLF-a, koji  je po prvi put iskoračio iz zidina šabačke srednjovekovne tvrdjave i razlio se po celom zelenom pojasu uz reku, čineći ovu festivalsku lokaciju nadrealno lepom i podesnom za festival koji u narednim godinama mora samo da raste i lagano postaje “must see” festivalska lokacija u zemlji i regionu. Zasluge pripadaju gradu Šapcu i posebno, našim prijateljima iz MTV-ja koji su napravili istorijski posao i zaslužuju svako poštovanje. Mikser tim, koji ove godine radi festival, izražava ogromnu zahvalnost MTV-ju, a pre svega Nikoli Jovanoviću kao frontmenu prošlogodišnjeg festivala, kao pioniru novog festivalskog formata koji je izazvao velike simpatije i publike i izvođača. Podigli su lestvicu zaista visoko i trasirali put daljem uspehu festivala.

Marketinški slogan festivala ove godine će biti „Oaza“. Oaza pozitivne energije, oaza kulture i dobrog vibe-a, oaza koja će sve manje biti privilegija građana Šapca, a sve više svih građana Zapadne Srbije, pa i cele zemlje i šire regije koji će ove godine doći u Šabac, uvereni smo. Pozitivan imidž grada koji se poslednjih godina sve više razvija kao jedna od veoma poželjnijih destinacija za investiranje u zemlji, velikim delom jeste i zasluga gradskih vlasti čija su ulaganja u kulturu i kulturne sadržaje daleko iznad republičkog proseka.

Kultura ne stanuje samo u Beogradu i Novom Sadu, već je ona i te kako poželjna i rado dočekana i u Nišu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji i Šapcu. Uvereni smo da je nakon Nišvila u Nišu, Love festa u Vrnjačkoj Banji, Arsenala u Kragujevcu, Srbija dobila novi značajan festival u Šapcu. Mikser tim će dati sve od sebe da opravda poverenje koje mu je ukazano i da ove godine Šabac pretvori u istinsku oazu kulture, letnje zabave i afirmacije pozitivnih vrednosti. Leto je, zaslužili smo, zar ne?

Vaš Mikser tim