O Festivalu

Šabački letnji festival je muzička manifestacija koja se tradicionalno održava na Šabačkoj tvrđavi svakog leta još od 2003. godine i okuplja brojne poznate pop-rock-punk bendove i DJ-eve iz Srbije i regiona. Do sada je ugostio više od 150 izvođača, uz posebno zalaganje za afirmaciju mladih bendova.

Ove godine je beogradski Mikser organizator Šabačkog letnjeg festivala.

Muzički program ovogodišnjeg ŠLF-a odvijaće se na dve bine – Main Stage i TvrDJava stage, a biće predstavljeni i raznovrsni i zanimljivi prateći sadržaji: Art zona, debatni program, klasična muzika i stand up teatar. Poseban akcenat u debatama biće stavljen na teme decentralizacije kulture i ulozi kreativne industrije u razvoju gradova.

OAZA

Jedna od najpozitivnijih vesti na kulturno – zabavnoj sceni zemlje, pa i regiona, prošle godine je bilo eksplozivno, neverovatno izdanje ŠLF-a, koji  je po prvi put iskoračio iz zidina šabačke srednjovekovne tvrdjave i razlio se po celom zelenom pojasu uz reku, čineći ovu festivalsku lokaciju nadrealno lepom i podesnom za festival koji u narednim godinama mora samo da raste i lagano postaje “must see” festivalska lokacija u zemlji i regionu. Zasluge pripadaju gradu Šapcu i posebno, našim prijateljima iz MTV-ja koji su napravili istorijski posao i zaslužuju svako poštovanje. Mikser tim, koji ove godine radi festival, izražava ogromnu zahvalnost MTV-ju, a pre svega Nikoli Jovanoviću kao frontmenu prošlogodišnjeg festivala, kao pioniru novog festivalskog formata koji je izazvao velike simpatije i publike i izvodjača. Podigli su lestvicu zaista visoko i trasirali put daljem uspehu festivala.

Marketinški slogan festivala ove godine će biti „Oaza“. Oaza pozitivne energije, oaza kulture i dobrog vibe-a, oaza koja će sve manje biti privilegija gradjana Šapca, a sve više svih gradjana Zapadne Srbije, pa i cele zemlje i šire regije koji će ove godine doći u Šabac, uvereni smo. Pozitivan imidž grada koji se poslednjih godina sve više razvija kao jedna od veoma poželjnijih destinacija za investiranje u zemlji, velikim delom jeste i zasluga gradskih vlasti čija su ulaganja u kulturu i kulturne sadržaje daleko iznad republičkog proseka.

Kultura ne stanuje samo u Beogradu i Novom Sadu, već je ona i te kako poželjna i rado dočekana i u Nišu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji i Šapcu. Uvereni smo da je nakon Nišvila u Nišu, Love festa u Vrnjačkoj Banji, Arsenala u Kragujevcu, Srbija dobila novi značajan festival u Šapcu. Mikser tim će dati sve od sebe da opravda poverenje koje mu je ukazano i da ove godine Šabac pretvori u istinsku oazu kulture, letnje zabave i afirmacije pozitivnih vrednosti. Leto je, zaslužili smo, zar ne?

Vaš Mikser tim