Najluđe Ludifico akrobacije na ŠLF-u

Nesvakidašnji peroformans na štulama uz muzički program i neobične radionice koje spajaju cirkus i glumu deo su ovogodišnjeg Šabačkog letnjeg festivala.

„Centar za razvoj cirkuskih umetnosti – Ludifico je organizacija posvećena izučavanju, prezentaciji I popularizaciji cirkuskih umetnosti: manipulacija sa vatrenim rekvizitima; akrobatika u vazduhu na svili, ringu, trapezu, kanapu; žongliranje, balansiranje, parterna akrobatika, klaun…

ludifico1

U dosadašnjem desetogodišnjem radu, umetnici Ludifica nastupali su na mnogim: festivalima, trgovima, klubovima, tržnim centrima, korporativnim zabavama; I realizovali brojne radionice na kojima su svoja znanja prenosili mladim ljudima.

„Novi cirkus kao spoj glume i cirkuskih veština je pozorišni trend u svetu, stoga se trudimo da dostignemo svetske standarde i to razvijanjem nezavisne scene u Novom Sadu i Srbiji. Ovu misiju ostvarujemo putem zajedničkih kreativnih procesa u kome učestvuju profesionalni glumci, akrobate, reditelji i muzičari“, navode naši Ludifico drugari.

Jedan od glavnih ciljeva udruženja je produkcija predstava i formiranje scene novog cirkusa na našim prostorima, a do sada su uspešno realizovane predstave: TV pretplata, Život na visokoj nozi, Zalutala pisma i Everyman.

ludifico2

Svi koji su nekada zeleli da pobegnu sa cirkusom, imaće priliku da se upoznaju sa njihovim veštinama na svakodnevnim radionicama, od 19-21h u Chill zoni i ŠLF kampu.

ludifico3