MTV preuzima organizaciju Šabačkog letnjeg festivala

Na konferenciji za štampu, održanoj danas u Gradskoj kući u Šapcu, saopšteno je da je MTV novi organizator Šabačkog letnjeg festivala.

Najpoznatiji muzički kanal na svetu preuzeće organizaciju četrnaestog po redu izdanja Šabačkog letnjeg festivala, koji će se održati 29., 30. i 31. jula u Starom gradu na Šabačkoj tvrđavi.

Danas je takođe otkriveno da su Bajaga i instruktori i Zvonko Bogdan prvi potvrđeni izvođači, koji će nastupiti na otvaranju festivala, 29. jula. Ostali učesnici i noviteti u konceptu festivala biće objavljeni u narednom periodu.

Na konferenciji su govorili Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, Igor Marsenić, član gradonačelnikovog tima za vizuelni identitet grada, Daryl Fidelak, direktor MTV Adria, i Nikola Jovanović, muzički urednik MTV kanala.

Šabac je grad koji je u prethodnom periodu uradio mnogo kako bi se pozicionirao na kulturnoj mapi Srbije. Želim da u Šapcu bude više kvalitetnih sadržaja u kulturi. Zato smo odlučili da nam MTV bude partner u organizaciji Šabačkog letnjeg festivala, brenda našeg grada. Smatramo da nam iskustvo koje ima MTV može pomoći da festival podignemo na viši nivo i da povećamo regionalnu vidljivost ŠLF-a. Želim da se našem Šapcu, svi građani i gosti grada, tokom tri dana trajanja festivala provedu kao u bilo kojoj evropskoj metropoli. Dobro organizovan festival dovodi nove ljude u grad, što podiže turistički potencijal, a sa njim i lokalnu ekonomiju. To znači i više zarade za naše ugostitelje i otvaranje novih radnih mesta,“ saopštio je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspostavili saradnju Šabačkim letnjim festivalom. Raduje me što ćemo biti deo ovog projekta i što ćemo promovisati festival, Šabac i celu Srbiju kroz ovaj događaj u celom region, pa i u Evropi”, saopštio je Daryl Fidelak, generalni direktor MTV Adria kanala.

Najveći svetski brend u kategoriji zabave i inovativnog programa za mlade, MTV, iskoristiće svoje bogato iskustvo u organizaciji koncerata i festivala u celom regionu, snažne veze sa regionalnim izvođačima i znanje svog stručnog tima kako bi ovogodišnji ŠLF predstavljao iskorak u odnosu na dosadašnja izdanja festivala.

Prvi Šabački letnji festival održan je 2003. godine, do sada je ugostio preko 150 izvođača iz zemlje i regiona, a posebno se zalagao za afirmaciju mladih bendova.

Neki od najpoznatijih izvođača nastupali su na festivalu u Šapcu: Dubioza kolektiv, Van Gogh, Rambo Amadeus, Darko Rundek, Massimo Savić, Goblini, Hladno pivo, Zabranjeno pušenje, Majke i mnogi drugi.