E-Play

Na mejn stejdžu Šabačkog letnjeg festivala u subotu, 29.jula nastupiće E-Play.

E-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stage-a na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za “Dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”), učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvecena Milanu Mladenoviću…).Muzika ovog benda nalazi se i u filmovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura Bend E-play je krajem 2013. objavio album “Obični ljudi” sa koga su se ubrzo izdvojili hitovi “Divan Dan”, “Hiljadu ljudi” i “Ljubica”. Tokom proteklih godine pesma “Divan Dan” osvaja prvo mesto na mnogim domaćim listama, a u isto vreme dobija i “Megafon” nagradu za najbollji singl godine. Iako ima preko milion pregleda na youtube, “Divan dan” spada u najomiljenije pesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava.

Bend je nedavno izbacio novi singl pod nazivom “Da budemo samo dobro” koji je već osvojio srpsku publiku. Ova grupa najavljuje novi album za 2017. godinu. Bend je nedavno završio i novi vizuelni identitet za koji je zadužen poznati fotograf Nebojša Babić.