Bunt Rok Festival predstavlja: Random

Na Šabačkom Letnjem festivalu imaćemo priliku da čujemo pobedničke bendove Bunt rok festivala. U nedelju 30. jula od 19h nastupa RANDOM!

Bend Random čine dve devojke: Angelina Kačunković (vokal i ritam gitara), Jelena Mihić (bas gitara) i dva momka: Stefan Biljanovski (bubanj) i Ljubomir Brščić (lead gitara).

Sastav je formiran 2010. godine. Prvi EP „Smile and Wave“ omogućio im je da se plasiraju na alternativnu rock scenu Beograda i budu primećeni zahvaljujći svojim autentičnim i originalnim stilom.

EP „REWIND“ koji je objavljen novembra 2016. godine nastavlja se na prvo, samostalno izdanje benda, ali je njihov zvuk sada zreliji i još autentičniji. Bend je mešovitnog sastava, što ih dodatno čini primećenima, ovog leta nastupali su na Zidiću Doma omladine Beograda, „Future Shock“ stage-u na EXIT festivalu, kao i na DEMO Fest-u u Banja Luci, gde su prošli u drugo polufinale.

Iza sebe imaju mnoštvo svirki po svim poznatim rock klubovima.

Bunt rok festival jedini je televizijski festival takmičarskog karaktera čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Prethodne dve godine zahvaljujući Bunt rok festivalu otvoren je novi medijski prostor za veliki broj mladih autora koji nemaju mogućnost da predstave svoj rad. U skladu s višedecenijskom tradicijom, Radio-televizija Srbije kao medijski javni servis na ovaj način ostvaruje svoju osnovnu misiju. S jedne strane, da informiše i edukuje kvalitetnim programskim sadržajem razvijajući kulturnu svest gledalaca, i s druge strane, da neafirmisanim autorima pruži stvaralački podsticaj. Na treći Bunt rok festival prijavilo se 200 bendova i autora iz Srbije i 30 iz regiona.