Bunt Rok Festival predstavlja: Viva Vops

U subotu, 29. jula od 19:30h na Šabačkom Letnjem festivalu nastupa pobednički bend Bunt rok festivala: VIVA VOPS!

Oni vole pivo i repuju na rok i pank ritam, a svojim singlom “Svuda pivo“ trijumfovali su na ovogodišnjem Bunt rok festivalu.

Beogradski bend zanimljivog naziva Viva Vops nedavno je izbacio i svoj prvi spot za singl „Uniformisani kriminalac“, a u pripremi je i spot za numeru “Svuda pivo”. Viva Vops postoji godinu dana I čine ga muzičari koji se već 15 godina bave alternativnom muzikom.

Muzički izraz ovog benda se može opisati kao fuzija panka, roka, repa, metala i popa. Često repuju na rok i pank ritam, što ih čini prepoznatljivima. Do sada su svirali na brojnim festivalima, na Barfu 2016. su osvojili treće mesto. Bend Viva Vops je 2017 godine pobedio na Bunt Rok festivalu i nastavlja sa nastupima i pravljenjem pesama.

Članovi ovog  benda su :

Aleksandar Ćurčić : Vocal
Marko Janković : Vocal
Miroljub Antić : Bas gitara i prateći vokali
Dušan Kalinić :Bubanj i perkusije
Djorđe Popović:.Ritam gitara i prateći vokali
Lazar Ilić : Solo gitara
Marko Trajkovski : Dj , klavijature i prateći vokali

Bunt rok festival jedini je televizijski festival takmičarskog karaktera čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Prethodne dve godine zahvaljujući Bunt rok festivalu otvoren je novi medijski prostor za veliki broj mladih autora koji nemaju mogućnost da predstave svoj rad. U skladu s višedecenijskom tradicijom, Radio-televizija Srbije kao medijski javni servis na ovaj način ostvaruje svoju osnovnu misiju. S jedne strane, da informiše i edukuje kvalitetnim programskim sadržajem razvijajući kulturnu svest gledalaca, i s druge strane, da neafirmisanim autorima pruži stvaralački podsticaj. Na treći Bunt rok festival prijavilo se 200 bendova i autora iz Srbije i 30 iz regiona.