Bunt Rok Festival predstavlja: Larska

Na Šabačkom Letnjem festivalu imaćemo priliku da čujemo pobedničke bendove Bunt rok festivala. U subotu 29. jula od 19h nastupa LARSKA!

Larska je vokalno/instrumentalni bend iz Kragujevca .
Početkom januara 2015. Luka Stoisavljević (bas / vokal ) i Dušan Lazić (bubnjevi) počinju sa stvaranjem autorske muzike. Naziv benda, proizašao je iz igre slogova reči ,,SKALAR” – fizička veličina koja nije odredjena pravcem i smerom ,već samo intenzitetom. Čime se bend vodi i danas, bez pritiska i uslova da njihova muzika bude usko žanrovski odredjena. Kasnije se bendu pridružije Filip Stanković (bas) čime novonastali trojac ,koji čine dve bas gitare u eksperimentu sa raznim efektima, energičnim ritmom i vokalom, dobija karakterističan zvuk , koji je publika vrlo brzo zapazila nakon čega su se bendu ukazale prilike da nastupa kao predgrupa, na raznim koncertnim manifestacijama u Kragujevci i drugim gradovima u Srbiji, sa poznatijim bendovima: Bjesovi,Kbo!,Kanda Kodža i Nebojša,Irie Fm,Thimble,Fitnes,Špajz!…
Početkom 2016. nastaju i prvi samostalni snimci u kragujevačkom studiju ,,Ćešnjak” , i prvi singl ,,Graft,, , Marta 2016. pored 180 bendova bend Larska je uspeo da se plasira u polufinale nakon toga i u finale BUNT Rok Festivala (RTS) gde im je treće mesto izmaklo za jedan poen.Ubrzo je usledio nastup na ,,Beogradskom manifestu” kao i još par učešća na festivalima za neafirmisane bendove u Čačku.Na šestom BARF-u (Beogradski autorski rok festival) ,decembra 2016. pored 90 bendova , bend odnosi prvu nagradu .
Početkom septembra 2016. na mesto drugog basiste dolazi Duško Jovanović, tako da trenutnu postavu čine
*Dušan Lazić (bubnjevi), Luka Stoisavljević(bas / vokal ),Duško Jovanović(bas).
Slušaoci će najverovatnije čuti sličnosti i različite uticaje bendova žanrova- alternativ rock / grunge / stoner / new wave / psychedelic / noise-a. Bend trenutno vredno radi na sredjivanju aranžmana za 15 pesama koje planiraju da snime kada bude prilike-materijalnih sredstava.


Bandcamp page:  https://larska.bandcamp.com/
Bunt rok festival
jedini je televizijski festival takmičarskog karaktera čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske rok scene. Prethodne dve godine zahvaljujući Bunt rok festivalu otvoren je novi medijski prostor za veliki broj mladih autora koji nemaju mogućnost da predstave svoj rad. U skladu s višedecenijskom tradicijom, Radio-televizija Srbije kao medijski javni servis na ovaj način ostvaruje svoju osnovnu misiju. S jedne strane, da informiše i edukuje kvalitetnim programskim sadržajem razvijajući kulturnu svest gledalaca, i s druge strane, da neafirmisanim autorima pruži stvaralački podsticaj. Na treći Bunt rok festival prijavilo se 200 bendova i autora iz Srbije i 30 iz regiona.