Van Gogh

Van Gogh

“Rođen u najboljim vremenima – osamdesetih u Jugoslaviji – a odrastao i sazreo u najtežim – devedesetih u Srbiji – Van Gogh danas ponosno nosi titulu poslednjeg velikog benda stvorenog na ovim prostorima.” Ivan Ivačković

Grupa je osnovana januara 1986 godine. Činili su je Zvonko Đukić Đule, gitarista, Srboljub Srba Radivojević, bubnjar, pevac Goran Milisavljević i basista Predrag Popović (ex Rock Express).Van Gogh rad obnavlja 1990. objavljivanjem promo singla “Gubiš me” i albuma “Svet je moj” (1991) gde se Đule prvi put ogleda u ulozi pevača.

Grupa Van Gogh  2004. je dobila poziv od menadžmenta grupe Metalika i lokalnog promotera da na Partizanovom stadionu u Beogradu, nastupi kao support band Metalike. Godine 2007. grupa VAN GOGH je po prvi put glasovima publike, nominovana za MTV nagradu u kategoriji BEST ADRIATIC ACT. Bend je na poziv MTV-a otputovao u Minhen i osvojio MTV nagradu. Godine 2014. na koncertu u Hali sportova bend Van Gogh prima svoju drugu nagradu za najboljeg regionalnog izvođača MTV ADRIA ACT.

Tokom 2016. godine, grupa Van Gogh slavi svoj 30. Rođendan i na radost starih i novih fanova, ne prestaje energijom i novinama da iznenađuje. Ne sumnjamo da će tako biti i na Šabačkom letnjem festivalu!