Slonz

Foto: Slonz Promo

Slonz (ex CONVOY) je bend iz Šapca, čije je članove spojila ljubav prema muzici šezdesetih i sedamdesetih godina uz koju su odrastali i koja se slušala u njihovim kućama.

Bend su napravili Nenad i Borivoje Tošić, zajedno sa školskim drugarima Jelenom Stefanović i Markom Stojanovićem. Posle dugog vežbanja usledili su nastupi po klubovima.

“Tada smo svirali samo obrade grupa poput The Who,Rolling Stones, Beatles,… Kasnije dolaskom na fakultet, od benda smo ostali brat i ja, bas i bubnjevi”, navodi Borivoje. “Na mesto gitariste i pevača pozvali smo u bend pet godina mlađeg druga – Nikolu Mijailovića i od tad počinje nova priča.”

Na početku se njihov rad bazirao na bluz rock obradama koje su svirali u lokalnim kafićima i okolini – SRV, Hendrix, ZZ Top, Cream… Nakon ove avanture posvećuju se autorksom radu, okreću novim vibracijama poput Oasis, Black Keys, Arctic Monkeys, Jack White, Blur…

“Pocinjemo da se prijavljujemo na takmičenja demo bendova i na Belgrade Beer Festu, gde se glasalo na društvenim mrežama, osvajamo 4. mesto sa pesmom Znam u konkurenciji 200 bendova iz regiona”, dodaje Borivoje. Nakon ovog nastupa kreću brojna dalja takmičenja i uspesi, Demo Masters Radio Beograd 202, nastup u emisiji BUNT, koncert na platou Milana Mladenovića, nastup na Zaječarskoj gitarijadi…

Snimili su autorsku pesmu “Znam” u saradnji sa Vladimirom Jankovićem Jetom, a nastupali su i kao predgrupa na Nevernim bebama ŠLFu, pred više od 10.000 ljudi. Bend je nakon učešća u Bunt Rock Mastersu promenio ime i tako je nastao SLONZ.

Članovi benda su Borivoje Tošić (bubnjevi), Nenado Tošić (bas), Nikola Mijailović (gitara i vokal), a nastupiće 30. jula na Jelen Main Stage-u 14. Šabačkog letnjeg festivala.