Atheist rap i Ničim Izazvan nova imena ŠLF-a

nicim_header

Novosadski pank-rok velikani, grupa Atheist Rap , i bend Ničim izazvan nova su imena na spisku izvođača na Šabačkom letnjem festivalu, koji će se od 29. do 31. jula održati u Šapcu.

Ljubitelje elektronske muzike obradovaće najavljeni dolazak DJ dua Calvera & Manya i GroovyMana, koji će nastupiti na Party areni. Oni se pridružuju već potvrđenim izvođačima među kojma su Bajaga i instruktori, Hladno pivo, S.A.R.S, Zvonko Bogdan, Who See, Marčelo i Napeti Quintet, Marko Nastić, Lea Dobričić, Martijn Ten Velden i The Beatshakers.

 

1459937098slf-promo-party-image

Prva promo žurka Šabačkog letnjeg festivala održaće se u subotu, 16. aprila od 21:00 do 01:00, u prostoru Tržnice. Nastupiće Sajsi MC, sevdahBABY & Djixx Live, poznati beogradski DJ-evi Peppe & Pookie, a podršku će im pružiti šabačke DJ kolege Saša Božić i Igor Davidović. Ulaz na žurku biće besplatan za sve posetioce!

Atheist Rap poslednjih meseci koncertno predstavljaju novi album „Uberlauf“, sa kojeg su nedavno predstavili spotove za pesme „Ha-Pu“ i „Momci se vraćaju u grad“.

I nakon 25 godina na sceni, ova novosadska petorka nije usporila i sa istom stršću i energijom nastupa širom Balkana, a pred publikom ŠLF-a će izvesti najveće hitove sa svojih šest studijskih albuma u subotu, 30. jula.

 

1459936934FB-atheist_rap

Bend koji je svojim specifičnim miksom žanrova obogatio regionalnu muzičku scenu, Ničim izazvan, obogatiće i program 14. izdanja Šabačkog letnjeg festivala.

Ova devetočna ekipa muzičara nastupiće trećeg dana ŠLF-a, odnosno 31. jula, i izvešće dobro znane numere sa njihova dva studijska albuma, „Ničim izazvan“ i Odlaziš“.

 

1459936938Nicim-izazvan

Sin prvog beogradskog DJ-a, GroovyMan aka Saša Radosavljević, započeo je muzičku karijeru kao jedna polovina dua „Gramophonedzie”, ali kasnije nastavlja solo i postaje jedna od vodećih figura elektronske scene u Srbiji.

Zahvaljujući odličnoj kolekciji ploča i muzičkom znanju koje je stekao vrlo mlad, nije bilo teško zaključiti da će se u životu naći baš u DJ vodama. Njegove nastupe karakteriše puno pozitivne energije i spoj senzualnog zvuka i funky groove-a.

 

1459936936FB-groovyman

Mladi i veoma popularniji DJ dvojac koji osvaja Srbiju, Calavera & Manya, osvojiće i simpatije posetioca ŠLF-a. Uz zasebna iskustva u DJ-ingu koja traju skoro deceniju, postali su tim kasne 2012. godine kako bi u još većoj meri preneli dobru atmosferu, zajedno sa pozitivinim emocijama i jakom energijom.

Njihova prva traka „I Feel (Siente Me)“ je dobila ogromnu podršku od strane brojnih iskusnijih i cenjenih kolega, a o uspehu pesme najbolje govori podatak da je ušla u 20 internacionalnih iTunes top lista – od Nemačke pa sve do Venecuele, i dostigavši milione pregleda na YouTube, Vimeo i Vube kanalima!

 

1459936935FB-Calavera--Manya

Ko će se još pridružiti izvođačima na ovogodišnjem Šabačkom letnjem festivalu i kakve su još novosti planirane, biće uskoro objavljeno!

Fotografije u tekstu: MTV Promo